Tarieven

Het is mogelijk om uw zaak in behandeling te nemen op basis van uurtarief of op basis van een vooraf afgesproken vast bedrag. In sommige gevallen worden de kosten vergoed vanuit uw rechtsbijstandsverzekering.

Uurtarief

Indien u kiest voor behandeling van uw zaak op uurtarief, dan wordt de aan uw zaak bestede tijd doorberekend. Appeladvocaat heeft geen grote kantoororganisatie en kent dus een geringe overhead. Hier profiteert u van in de vorm van een aantrekkelijk uurtarief. Kantoorkosten? Daar doen wij niet aan. Buiten BTW en verschotten is het tarief all-in.

Fixed fee

Wilt u vooraf zekerheid over de advocaatkosten in een geschil? Dat kan! We spreken dan één tarief af en daar blijft het bij. Informeer naar de voorwaarden.

Rechtsbijstandsverzekering

Op 7 november 2013 heeft het Europese Hof van Justitie een arrest gewezen over het recht op vrije advocaatkeuze bij een rechtsbijstandsverzekeraar. Dit betekent voor u dat wanneer een procedure gevoerd moet worden (gerechtelijk of administratief, dus mogelijk ook procedures bij UWV), u zelf een advocaat mag kiezen. De rechtsbijstandsverzekeraar draagt dan de kosten van de door u gekozen advocaat (tot het kostenmaximum van de polis).

Appeladvocaat heeft jarenlange ervaring met rechtsbijstandsverzekeraars en praat u graag bij.